Armata rusă a anunţat, marţi, un nou armistiţiu pentru evacuarea civililor din Ucraina de la ora 07.00 GMT (10.00 - ora Moscovei), informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rusia anunţă un regim de încetare a focului din 9 martie, ora 10.00, ora Moscovei, şi este pregătită să înfiinţeze coridoarele umanitare”, a anunţat unitatea care se ocupă de aceste probleme din cadrul guvernului rus, citată de agenţia TASS.

Potrivit Moscovei, această propunere va fi transmisă autorităţilor ucrainene, care trebuie, la fel ca în urmă cu o zi, să confirme până la ora 00:00 GMT, amplasarea coridoarelor umanitare şi de la ce oră vor fi funcţionale.

Coridoare ar urma să fie amplasate pentru locuitori din Kiev, Cernigîu, Sumî, Harkov şi Mariupol.

Primele coridoare de evacuare pentru civili au fost amenajate marţi dimineaţa, în special în Sumî, în nord-est, de unde au plecat două convoaie în timpul zilei. Evacuările au continuat şi în regiunea Kiev, capitala Ucrainei. În alte oraşe, precum Bucea în nord sau Mariupol în sud, civilii au rămas blocaţi.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.