Armata israeliană a ucis un palestinian în timpul unui raid în apropiere de Ierihon, în Cisiordania ocupată, a indicat miercuri ministrul palestinian al Sănătăţii, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele israeliene au confirmat că au desfăşurat o operaţiune în zonă, unde un automobilist americano-israelian a fost ucis luni, şi a tras asupra două persoane care fugeau după ce au intrat în tabăra de refugiaţi Aqabat Jabr.

Mahmoud Jamal Hassan Hamdan, 22 de ani, a murit ca urmare a "rănilor grave provocate de gloanţele trase de ocupant" (Israel), potrivit unui comunicat al ministrului palestinian al Sănătăţii. 

El a murit înainte de a ajunge la spitalul Hadassa din Ierusalim, a declarat un purtător de cuvânt al acestei unităţi. 

Soldaţii israelini de la Aqabat Jabr au "arestat patru suspecţi, între care teroristul responsabil de atac" care l-a ucis pe israeliano-americanul Elan Ganeles, 27 de ani, a declarat armata.

Acest deces intervine într-un context de amplificare a violenţei în conflictul israeliano-palestinian, în special în Cisiordania, ocupată de Israel de la războiul de Şase Zile din 1967. 

Duminică, oraşul palestinian Huwara a fost atacat de coloniştii israelieni, la câteva ore după ce doi tineri colonişti, fraţii Yagel Yaniv, 20 de ani, şi Hallel Yaniv, 22 de ani - au fost împuşcaţi în timp ce traversau cu maşina acest oraş din nordul Cisiordaniei. 

Zeci de colonişti furioşi au incendiat case şi maşii şi au lansat pietre în oraş toată noaptea. 

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a deplâns o situaţie pe care a descris-o "intolerabilă", declarând: "Nu putem permite o situaţie în care cetăţenii să-şi facă singuri dreptate". 

De la începutul anului, conflictul israeliano-palestinian a costat vieţile a 64 de adulţi şi copii palestinieni, militari şi civili. 

13 adulţi şi copii israelieni, între care membrii forţelor de securitate şi civili, şi un civil ucrainean au fost ucişi în această perioadă, potrivit unui bilanţ al AFP din surse oficiale ale celor două părţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.