Avioane de vânătoare americane de pe portavionul USS Dwight D. Eisenhower au lovit, vineri seară, trei depozite subterane din zonele controlate de rebelii houthi în Yemen, potrivit Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 22 martie, forţele Comandamentului Central al Statelor Unite (CENTCOM) au angajat şi distrus cu succes patru vehicule aeriene fără pilot la bord (UAV) în zonele controlate de houthi din Yemen, în legitimă apărare.

În acest interval orar, teroriştii houthi susţinuţi de Iran au tras patru rachete balistice anti-navă (ASBM) din zonele controlate de Houthi din Yemen spre Marea Roşie. Nu au fost raportate răniri sau pagube de către navele americane, de coaliţie sau comerciale.

În plus, forţele CENTCOM au efectuat lovituri de autoapărare împotriva a trei depozite subterane houthi în zonele din Yemen controlate de teroriştii houthi susţinuţi de Iran. Aceste lovituri au vizat capacităţile folosite de houthi pentru a ameninţa şi ataca navele militare şi navele comerciale din regiune. Atacurile ilegale ale houthi au ucis trei marinari, au scufundat o navă comercială care tranzita în mod legal Marea Roşie, au perturbat ajutorul umanitar destinat Yemenului, au afectat economiile din Orientul Mijlociu şi au provocat daune mediului.

"Aceste facilităţi de depozitare a armelor au reprezentat o ameninţare pentru forţele şi navele comerciale ale SUA şi ale coaliţiei din regiune. Aceste acţiuni sunt necesare pentru a ne proteja forţele, pentru a asigura libertatea de navigaţie şi pentru a face apele internaţionale mai sigure şi mai sigure pentru navele americane, de coaliţie şi comerciale", notează sursa citată.

Rebelii houthi din Yemen, care sunt aliaţi cu Iranul şi controlează o mare parte din nordul şi vestul ţării, au lansat o campanie de atacuri cu drone şi rachete asupra transportului maritim în Marea Roşie, pe care o descriu ca fiind un efort de a face presiuni asupra Israelului pentru a pune capăt războiului împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

Rebelii şi-au continuat campania de atacuri în ciuda a două luni de atacuri aeriene conduse de SUA.coaliţiei din regiune. Aceste acţiuni sunt necesare pentru a ne proteja forţele, pentru a asigura libertatea de navigaţie şi pentru a face apele internaţionale mai sigure şi mai sigure pentru navele americane, de coaliţie şi comerciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.