Aproximativ o sută de combatanţi ai Statului Islamic s-au predat în ultimele 24 de ore la Raqqa şi au fost scoase din oraş, a declarat un purtător de cuvânt al coaliţiei împotriva grupării teroriste, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Încă ne aşteptăm la confruntări dificile în zilele următoare şi nu există o dată exactă la care Statul Islamic va fi învins complet în Raqqa”, a declarat colonelul Ryan Dillon.

Sâmbătă dimineaţă, miliţia kurdă YPG a anunţat că gruparea teroristă Statul Islamic este pe punctul de a fi învinsă în Raqqa şi oraşul ar putea fi eliberat, sâmbătă sau duminică. YPG este principala formaţine kurdă din cadrul Forţelor Democratice Siriene, o alianţă a miliţiilor arabe şi kurde care luptă din luna iunie împotriva grupării Statul Islamic în Raqqa.

Un grup de activişti (Raqqa Is Being Slaughtered Silently – Raqqa este masacrată în tăcere) a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că zeci de autobuze venite din nordul oraşului au pătruns noaptea în Raqqa. Luptători ai Statului Islamic şi familiile lor ar fi părăsit deja oraşul, iar autobuzele s-au deplasat în Raqqa pentru a-I evacua pe luptătorii străini rămaşi acolo şi familiile acestora.

În august, combatanţi ai Statului Istamic au acceptat să fie evacuaţi dintr-o enclavă de la frontier dintre Siria şi Liban.

Raqqa este capitala de facto a grupării teroriste Statul Islamic. Timp de trei ani, oraşul din nord-estul Siriei a fost centru operaţional al organizaţiei, de unde erau planificate şi atentate comise în străinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.