Aproximativ 90 de persoane au fost reţinute de autorităţile americane în cursul zilei de vineri, în urma izbucnirii unor violenţe la protestele organizate cu ocazia învestirii republicanului Donald Trump drept al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Cel puţin un vehicul a fost incendiat, iar protestele par să escaladeze în centrul Washingtonului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că forţele de intervenţie au folosit spray-uri cu piper într-o încercare de a-i dispersa pe protestatarii furioşi, mai mulţi dintre aceştia fiind înarmaţi cu răngi şi ciocane. Aproximativ 90 de persoane fiind reţinute pentru incidentele violente care au avut loc pe parcursul zilei în Washington.

De asemenea, poliţiştii s-au aruncat îmbrăcaţi în echipament complet de revoltă asupra activiştilor, care au refuzat să elibereze străzile ocupate din zona centrală a capitalei SUA.

Zona s-a liniştit relativ după valul de arestări, dar ulterior a reizbucnit haosul, iar protestatarii au lansat pietre spre poziţiile ocupate de forţele de ordine.

Aceste violenţe nu s-au răspândit totuşi în întreaga metropolă, iar una dintre cele mai importante manifestaţii s-a desfăşurat în mod paşnic în apropierea Memorialului Marinei.

”Este o nebunie acolo”, a declarat un martor, care a fost lovit de o piatră aruncată de protestatarii anti-Trump.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.