Aproximativ 70 de persoane au murit, începând de sâmbătă, în inundaţii şi revărsări în Afganistan, anunţă Departamentul gestionării catastrofelor naturale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ploile au continuat în Afganistan după Eid al-Fitr, iar aproximativ 70 de persoane au murit” în aceste zile, a anunţat miercuri într-o declaraţie video un reprezentant al Departamentul gestionării catastrofelor naturale, Janan Sayeq.

Alte 56 de persoane au fost rănite, iar peste 2.600 de case au fost distruse şi peste 2.000 de animale s-au pierdut, anunţă el.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Aproximativ 20 dintre cele 34 de provincii afgane înregistrează de mai multe săptămâni un nivel crescut de precipitaţii, inclusiv provincia Kabul.

BULVERSĂRI CLIMATICE PUTERNICE

Inundaţii afectează aproape toate regiunile în această primăvară, o perioadă tradiţională de ploi în Afganistan.

Aproximativ 60 de persoane au murit în urma unor precipitaţii puternice în ultimele trei săptămâni ale lui martie în Afganistan.

Afganistanul a înregistrat o iarnă uscată şi este puternic afectat de bulversări climatice.

Potrivit unor cercetători, această ţară devastată de 40 de ani de război şi care este una dintre cele mai sărace din lume, este una dintre cele mai prost pregătite ţări să facă faţă consecinţelor modificărilor cliamtice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.