Mai mulţi supravieţuitori au mărturist că aproximativ 200 de migranţi şi-au pierdut viaţa în ultimele zile în urma unor naufragii din Marea Mediterană. Între timp, mai multe cadavre au fost aduse de valuri pe o plajă libiană, transmite Reut

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 7.500 de migranţi au fost recuperaţi joi în urma unor operaţiuni comune a pazei de coastă din Italia şi Libia.

Însă, supravieţuitorii din două grupuri separate au mărturisit că sute de persoane s-au înecat după ce ambarcaţiunile în care se aflau au început să se dezumfle înainte de sosirea salvatorilor din Marea Mediterană.

Reprezentanţii pazei de coastă italiene au precizat că peste 60 de migranţi şi-ar fi pierdut viaţa, potrivit supravieţuitorilor aduşi la mal în Sicilia în urma naufragierii unei ambarcaţiuni cu 120 de persoane în largul coastei Libiei.

Între timp, paza de coastă libiană a salvat în weekend şapte supravieţuitori. Aceştia din urmă au mărturisit că o barcă cu 170 de migranţi la bord s-a scufundat în Marea Mediterană.

”Am salvat duminică şapte migranţi ilegali - şase bărbaţi şi o femeie. Potrivit acestor supravieţuitori, erau 170 de oameni în ambarcaţiunea care s-a scufundat din cauza greutăţii excesive”, a declarat comandantul pazei de coastă din localitatea Zawiya.

Printre migranţii dispăruţi s-ar număra treizeci de femei şi nouă copii.

De asemenea, 11 cadavre au fost aduse în ultimele zile de valuri pe o plajă din apropiere de Zawiya.

”Toate cadavrele sunt de sex feminin, inclusiv o fetiţă de mai puţin de un an”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Semiluna Roşie din Zawiya, Mohanad Krima.

 Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi a anunţat că peste 1.150 de migranţi au decedat sau au dispărut în primele cinci luni ale anului în încercarea de a ajunge pe coastele italiene din Libia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.