Aproximativ 10.000 de persoane au luat parte duminică la o demonstraţie antiglobalizare pe străzile din Hamburg, un preludiu al protestelor masive care sunt aşteptate în perioada summitului G20, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, cancelarul german a declarat că liderii lumii trebuie să se concentreze pe o creştere economică sustenabilă şi cuprinzătoare, lăsând în urmă propria prosperitate. 

Angela Merkel a precizat în adresarea săptămânală că summitul G20 va aborda o serie de probleme prezentate de protestatarii antiglobalizare, precum distribuţia bogăţiei şi consumarea resurselor - pe lângă probleme precum încălzirea globală, piaţa liberă, protecţia consumatorilor şi menţinerea standardelor sociale.

”Nu vom vorbi doar despre creştere economică, dar mai degrabă despre o creştere sustenabilă. Trebuie să avem o situaţie câştig-câştig pentru toată lumea. Cu siguranţă că problemele se învârt în jurul ideii: cum putem să obţinem o creştere sustenabilă şi cuprinzătoare”, a declarat Merkel.

Cei 10.000 de protestatari au participat la prima dintre cele 30 de demonstraţii programate să aibă loc de-a lungul săptămânii la Hamburg.

Între timp, 21.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi în întregul oraş, pentru a asigura securitatea la summitul G20.

O parte dintre protestatari au ridicat bannere cu mesaje precum: ”luptaţi cu sărăcia”, ”opriţi cărbunele” şi ”planeta este prima”.

Autorităţile germane se pregătesc pentru probleme şi sunt îngrijorate că protestele ar putea să devină violente, aşa cum s-a întâmplat în 2001, înainte de summitul G8 de la Genova.

Atunci o persoană a fost împuşcată mortal şi alte câteva au fost rănite, în urma protestelor antiglobalizare masive care au avut loc la Genova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.