Aproape jumătate din zborurile europene de marţi ar putea suferi întârzieri din cauza unei defecţiuni tehnice la sistemul de gestionare a zborurilor, anunţă Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene, Eurocontrol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurocontrol a anunţat că aproximativ jumătate dintre cele 29.500 de zboruri programate astăzi în Europa ar putea suferi întârzieri.

Organizaţia a specificat, de asemenea, că problema a fost identificată şi că sunt luate măsuri pentru remedia situaţia.

Este de aşteptat ca situaţia să revină la normal marţi după-amiază iar Eurocontrol susţine că nu există riscuri privind siguranţa pasagerilor.

Planul de urgenţă în cazul unei defecţiuni a sistemului, făcut public pe site-ul organizaţiei, cere o reducere a capacităţii reţelei europene cu 10% şi crearea unor „intervale predeterminate de decolări” pentru aeroporturile importante, conform BBC.

„În acest caz, companiile aeriene se pot aştepta la întârzieri semnificative”, se arată în plan.

Mai multe aeroporturi au avertizat pasagerii că se pot aştepta la întârzieri iar la aeroportul din Bruxelles au avut loc doar 10 decolări pe oră. De asemenea, aeroporturile din Amsterdam, Helsinki şi Dublin au avertizat pasagerii cu privire la întârzieri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.