Aproape 3.000 de incendii de pădure au fost înregistrate în februarie în Amazonia braziliană - un record în această lună a anului, de la începutul înregistrărilor, în 1999, anunţă miercuri autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor imagini satelitare realizate de către Institutul brazilian de Cercetări Spaţiale (INPE), 2.940 de incendii au fost înregistrate în cursul lunii, cu 67% mai multe decât cele 1.761 de incendii înregistrate în februarie 2007 - precedentul ”record”.

”Numeroase regiuni din America de Sud au cunoscut secete care au contribuit la o creştere a riscului incendiilor, ceea ce s-a tradus în incendiile pe care le-am observat”, anunţă un cercetător de la Serviviul de Supraveghere a Atmosferei al Copernicus, Mark Parrington.

Emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale incendiilor de pădure au atins cel mai mare nivel din ultimii cel puţin 20 de ani în februarie, în Brazilia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.