Numărul persoanelor ucise în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente din Somalia a ajuns la 96, a anunţat, sâmbătă, agenţia de presă de stat SONNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Bilanţul inundaţiilor din Somalia urcă la 96 de morţi", a declarat SONNA într-o postare pe X, fostul Twitter, adăugând că cifra a fost confirmată de Mahamuud Moallim, şeful agenţiei de gestionare a dezastrelor din ţară.

La fel ca restul estului şi Cornului Africii, Somalia a fost lovită de ploile abundente şi neîncetate care au început în octombrie.

Inundaţiile au fost descrise ca fiind cele mai grave din ultimele decenii şi au provocat strămutarea a aproximativ 700.000 de persoane, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ploile intense au declanşat inundaţii pe scară largă în întreaga ţară, declanşând strămutări şi exacerbând o criză umanitară deja existentă, cauzată de ani de insurgenţă.

În Kenya, ţara vecină, inundaţiile au ucis până în prezent 76 de persoane, potrivit Crucii Roşii kenyene, şi au provocat, de asemenea, strămutări pe scară largă, distrugeri de drumuri şi poduri şi au lăsat mulţi locuitori fără adăpost, apă potabilă şi alimente, potrivit organizaţiei Medici Fără Frontiere (MSF).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.