Un purtător de cuvânt al pazei de coastă libiene a anunţat că cel puţin 97 de migranţi africani, inclusiv femei şi copii, sunt dispăruţi după ce o barcă s-a scufundat în largul coastei Libiei, transmite BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, 23 de supravieţuitori au fost recuperaţi din apele Mării Mediterane.

Ayoub Kassem a anunţat că operaţiunile de salvare continuă, dar sunt puţine şanse de recuperare a unor alţi supravieţuitori în largul Libiei.

Până la 590 de migranţi şi-au pierdut viaţa sau au dispărut de la începutul acestui an, după ce au încercat să traverseze Marea Mediterană plecând din Libia.

Supravieţuitorii susţin că cincisprezece femei şi cinci copii se numără printre persoanele dispărute la aproximativ 10 kilometri în largul capitalei Tripoli.

Până la 120 de persoane erau în barca gonflabilă, fiind vorba despre migranţi din ţările subsahariene care încercau să ajungă în Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.