Parlamentul European (PE) va insista că este împotriva legislaţiei europene ca Marea Britanie să înceapă să negocieze acorduri comerciale bilaterale înainte de retragerea completă din bloc, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o rezoluţie care urmează să fie făcută publică miercuri seara, dar obţinută de Associated Press, europarlamentarii avertizează că ”va fi contrar legislaţiei Uniunii ca Regatul Unit să înceapă, înainte de retragere, negocieri cu privire la eventuale acorduri comerciale cu ţări terţe”.

Rezoluţia, care avertizează împotriva unor disensiuni între Cei 27 - statele membre care rămân în Uniune după retragerea Regatului Unit - merge şi mai departe şi subliniază că ”orice aranjament bilateral între unul sau mai multe state membre care rămân” în Uniune şi Londra fără un acord explicit al Celor 27 va fi, de asemenea contrar tratatelor UE.

Premierul britanic Theresa May ar dori să poarte negocieri cu privire la o relaţie comercială cu UE în mod simultan cu negocierea Brexitului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.