Secretarul de stat american Antony Blinken s-a întâlnit, duminică dimineaţă, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Blinken "a reafirmat angajamentul SUA faţă de furnizarea de asistenţă umanitară care salvează vieţi şi de reluarea serviciilor esenţiale" în Gaza.

De asemenea, el a precizat că palestinienii "nu trebuie să fie strămutaţi cu forţa", a declarat Matthew Miller.

Blinken şi Abbas au discutat despre eforturile de "restabilire a calmului şi stabilităţii" în Cisiordania, inclusiv despre necesitatea de a "opri violenţa extremistă împotriva palestinienilor şi de a-i trage la răspundere pe cei responsabili", a adăugat el...

Miller a precizat că Blinken a reiterat că SUA rămâne "angajată în promovarea unor măsuri egale de demnitate şi securitate pentru palestinieni şi israelieni deopotrivă".

Blinken a exprimat, de asemenea, angajamentul SUA de a lucra pentru "realizarea aspiraţiilor legitime ale palestinienilor pentru înfiinţarea unui stat palestinian".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.