Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit vineri în Israel pentru întâlniri cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi alţi oficiali israelieni de rang înalt, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a treia sa vizită în Israel de la atacul Hamas din 7 octombrie.

Blinken a aterizat la Tel Aviv însoţit de ambasadorul recent confirmat al SUA în Israel, Jack Lew.

În declaraţiile făcute joi înainte de a pleca de la Washington, Blinken a spus că intenţionează să discute cu guvernul israelian despre "campania în curs de desfăşurare împotriva organizaţiei teroriste Hamas" şi despre "măsurile care trebuie luate pentru a proteja civilii".  De asemenea, el intenţionează să discute, aşa cum a făcut-o şi în vizitele anterioare, despre ostaticii deţinuţi de Hamas şi despre prevenirea unui conflict regional mai amplu.

Continuarea fluxului de ajutor umanitar şi ieşirea din Gaza a civililor care au un paşaport străin constituie un alt punct cheie al discuţiile sale din Israel.

Cea de-a treia prioritate a lui Blinken pentru această vizită este de a discuta despre "ziua de după" încetarea ostilităţilor. Este vorba despre "cum putem stabili condiţiile pentru o pace durabilă şi sustenabilă; o securitate durabilă şi sustenabilă pentru israelieni şi palestinieni deopotrivă", a explicat el joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.