Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, face apel la oferirea de ”ajutor financiar masiv” Pakistanului în contextul inundaţiilor ”de neimaginat” care au ucis cel puţin 1.391 de persoane şi au perturbat vieţile a aproximativ 33 de milioane de oameni, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este dificil să nu te simţi profund emoţionat să auzi descrieri atât de detaliate ale tragediei”, a spus Guterres, după aterizarea în Sindh, potrivit unui videoclip difuzat de biroul premierului pakistanez Shehbaz Sharif.

”Pakistanul are nevoie de sprijin financiar masiv. Aceasta nu este o chestiune de generozitate; este o chestiune de dreptate”, a subliniat el.

Guterres a vizitat mai multe regiuni din Pakistan devastate de inundaţii în cadrul unei excursii de două zile menite să crească gradul de conştientizare cu privire la dezastrul din ţară.

Un videoclip difuzat de ministrul Informaţiei, Marriyum Aurangzeb, l-a arătat pe Guterres aşezat lângă Sharif, în timp ce privea zonele afectate de inundaţii de la fereastra unui avion.


”De neimaginat, a spus Guterres, privind daunele produse.

Guterres a spus, sâmbătă, că lumea trebuie să înţeleagă impactul schimbărilor climatice asupra ţărilor cu venituri mici.

”Omenirea a purtat război cu natura, iar natura răspunde”, a mai spus el.

”Natura loveşte înapoi în Sindh, dar nu Sindh a produs emisiile de gaze cu efect de seră care au accelerat schimbările climatice atât de drastic. Există o situaţie foarte nedreaptă în raport cu nivelul distrugerii”, a conchis şeful ONU.

Ploile musonice record şi topirea gheţarilor din munţii din nordul ţării au declanşat inundaţii care au ucis cel puţin 1.391 de persoane, măturand case, drumuri, căi ferate, poduri, animale şi culturi.

Regiuni uriaşe sunt inundate, iar sute de mii de oameni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele. Guvernul susţine că vieţile a aproximativ 33 de milioane de oameni au fost perturbate. Pakistanul estimează daunele la 30 de miliarde de dolari, iar atât guvernul, cât şi Guterres au subliniat că schimbările climatice reprezintă cauza inundaţiilor.

În iulie şi august, Pakistanul a înregistrat 391 mm de ploaie, sau cu aproape 190% mai mult decât media în 30 de ani. Provincia Sindh, în sudul ţării, a înregistrat cu 466% mai multe ploi decât media anunală.




 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.