După atacurile cu bombă de la Bruxelles, hackerii de la Anonymous au lansat un nou video de ameninţare la adresa jihadiştilor ISIS. La fel ca după atacurile din Paris, hackerii susţin că vor ataca conturile de social media prin intermediul cărora comunică membrii ISIS, dar au lansat şi un îndemn la toleranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ne vom odihni atâta timp cât teroriştii continua să lanseze atacuri în jurul lumii. Îi vom lovi înapoi. Noi apărăm dreptul la libertate şi tolerantă”, a fost mesajul lansat de Anonymous.

Video-ul reprezintă o ameninţare la adresa ISIS: ”Tuturor susţinătorilor Daesh: vă vom urmări, vă vom găsi. Suntem peste tot şi suntem mai mulţi decât vă puteţi imagina. Să vă fie frică pentru că atunci când aţi ucis civili nevinovaţi în Belgia, aţi lovit întreaga Europă! Trebuie să ripostăm”

În mesajul lansat după atacurile din Bruxelles, hackerii au transmis şi un îndemn la toleranţă pentru populaţia Europei. ”Dacă vă împotriviţi discriminării în ţara voastră, atunci le faceţi mai mult rău decât dacă le atacăm website-urile. Stat Islamic nu poate recruta musulmani în Europa dacă ei sunt acceptaţi de societate. Aşa că ne dorim ca toată lumea să alieze împotriva discriminării”, transmite vocea Anonymous.

Înregistrarea se încheie însă cu o ameninţare la adresa grupării teroriste: "Nu iertăm. Nu uităm… Aşteptaţi-ne!”.

Marţi dimineaţă, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 31 de persoane, iar circa 300 au fost rănite, dintre care câteva zeci sunt în stare critică.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Numeroşi experţi, dar şi oameni de rând, au acuzat serviciile de securitate belgiene de ineficienţă, pentru că nu au împiedicat atacurile, deşi se aşteptau la ele.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.