Turcia urmează să-i trimită în ţările lor de origine - până la sfârşitul anului - pe majoritatea combatanţilor străini din gruparea Statul Islamic (SI) deţinuţi pe teritoriul său, a anunţat ministrul de Interne, după ce Ankara şi-a lansat săptămâna trecută un program de expulzare a jihadiştilor străini, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suleyman Soylu a declarat marţi pentru Reuters că autorităţile turce preconizează să expulzeze săptămâna aceasta şase sau şapte combatanţi SI suplimentari în ţările lor de origine - inclusiv în Irlanda şi Olanda.

”Numărul deţinuţilor care vor fi repatriaţi până la sfârşitul anului depinde de durata procesului, însă mai ales cu privire la Europa procesul este în curs”, a declarat ministrul.

”Vom expulza o mare parte dintre ei în ţările lor de origine până la sfârşitul anului”, a adăugat el.

Ankara a anunţat că a prins 287 de jihadişti în nord-estul Siriei, unde armata turcă a lansat oofensivă luna trecută, şi că deţine câteva sute de presupuşi jihadişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.