Autorităţile turce au emis sâmbătă o avertizare de călătorie pentru cetăţenii care urmează să călătorească în Statele Unite. Ankara le cere turcilor să evite protestele violente generate de victoria în alegerile prezidenţiale a republicanului Donald Trump. De asemenea, autorităţile amintesc de intensificarea atacurilor verbale şi fizice asupra imigranţilor, transmite NY Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul de Externe de la Ankara avertizează că protestele anti-Trump ”pot ocazional să includă acte criminale şi violente”, iar forţele de securitate americane au reţinut mai mulţi protestatari din Portland şi Los Angeles.

De asemenea, autorităţile turce precizează că ”pe baza postărilor de pe reţelele de socializare, este clar că aceste proteste vor continua pentru o perioadă îndelungată”.

Ankara a criticat la începutul acestei luni decizia Washingtonului de a cere evacuarea din cauza situaţiei de securitate precare a personalului de la consulatul american din Istanbul. Ministrul de Externe, Mevlut Cavusoglu, a insistat că Ankara şi Istanbul ”nu sunt mai puţin sigure decât orice stat din SUA”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.