Tunisianul Anis Amri a jurat credinţă liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, şi a cerut adepţilor grupării jihadiste să se răzbune pe ”cruciaţii” care îi bombardează pe musulmanii din Siria şi Irak. Mesajul atacatorului de la târgul de Crăciun, care a intrat la începutul săptămânii cu un camion în mulţimea din metropola Berlin, a apărut într-o înregistrare video publicată de agenţia Amaq, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mesajul meu către cruciaţii care îi bombardează zilnic pe musulmani... sângele lor nu a curs în zadar. Suntem o naţiune în spatele acestora şi ne vom răzbuna. Le cer fraţilor mei musulmani din întreaga lume... Le cer fraţilor din Europa să-i ucidă pe porcii de cruciaţi... fiecare persoană după propriile puteri”, se arată în videoclipul publicat de Amaq.

De asemenea, agenţia afiliată jihadiştilor Statului Islamic a recunoscut moartea atacatorului Anis Amri, care şi-a pierdut viaţa în urma unui schimb de focuri cu carabinierii italieni din Milano.

”Cel care a executat atacul de la Berlin a dus la capăt un al doilea atac asupra poliţiei italiene din Milano şi a fost ucis într-un schimb de focuri”, se arată într-un comunicat publicat de agenţia Amaq.

Se pare că autorităţile germane nu aveau nicio idee că suspectul a reuşit să ajungă în Italia, după ce a traversat Olanda şi Franţa. 

Presa internaţională relata vineri dimineaţă că atacatorul ar putea să fie în oraşul danez Aalborg, în vreme ce autorităţile germane susţineau că acesta putea să se ascundă în continuare în Berlin. 

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat încă de marţi seara atentatul din Berlin. De asemenea, atacatorul era pe lista de jihadişti periculoşi întocmită de serviciile secrete din Germania.

Anis Amri avea vârsta de 24 de ani şi era originar din Tunisia.

Acesta a reuşit să ajungă pănă în metropola italiană din cauza confuziei autorităţilor germane, care au arestat iniţial un tânăr pakistanez, care nu avea nicio legătură cu atacul de la târgul Breitscheidplatz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.