Cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a fost vaccinat vineri cu prima doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, anunţă un purtător de cuvânt al Guvernului german, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt mulţumită că am fost vaccinată azi (vineri) cu prima doză de AstraZeneca”, a declarat Merkel, citată într-un mesaj postat pe Twitter de Steffen Seibert.

Seibert postează în mesaj certificatul de vaccinare al canelarului.

”Vaccinarea este cheie în ieşirea din pandemie”, subliniază cancelarul.

Autoritatea germană de reglementare a vaccinurilor recomanda la sfârşitul lui martie limitarea vaccinării cu vaccinul laboratorului suedezo-brtianic la pesoane în vârstă de peste 60 de ani, în urma unor cazuri de tromboză venoasă cerebrală la persoane vaccinate cu acest vaccin.

Probleme în siguranţa vaccinurilor cu ”vector viral” AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson subminează încrederea în aceste vaccinuri mai ieftine, pe care autorităţile contau în lupta împotriva pandemiei covid-19, soldată cu peste trei milioane de morţi în lume.

Ministrul german al Finanţelor Olaf Scholz, în vârstă de 62 de ani, a fost vaccinat tot vineri, anterior cancelarului, cu o doză de vaccin AstraZeneca-Oxford, relatează Reuters.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, un fost ministru al Apărării al lui Merkel, a fost vaccinată joi cu prima doză de vaccin BioNTech-Pfizer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.