Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va deplasa marţi dimineaţă la Varşovia pentru a discuta despre agenda europeană şi despre situaţia post-Brexit din Uniunea Europeană cu omoloaga sa poloneză, Beata Szydlo. Polonia este extrem de îngrijorată cu privire la negocierile de ieşire a britanicilor din UE, având în vedere numărul ridicat de imigranţi polonezi care trăiesc în Marea Britanie, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, pe lista de discuţii sunt incluse şi probleme cu privire la securitate şi imigraţie.

Relaţia dintre Angela Merkel şi Beata Szydlo a început într-o manieră rece după victoria conservatorilor de la Lege şi Dreptate. Premierul polonez a declarat într-un interviu din februarie 2016 că Germania a ieşit de sub orice control din cauza politicii porţilor deschise promovată de Merkel.

Totuşi, relaţia dintre cele două s-a dezgheţat considerabil în timpul consultărilor bilaterale germano-poloneze din iunie 2016.

Atunci, Szydlo a declarat că multe lucruri s-au întâmplat după interviu, inclusiv implementarea acordului dintre Turcia şi UE, care a dus la reducerea drastică a valului de migranţi dinspre coastele turce spre Europa.

Angela Merkel se va întâlni inclusiv cu liderul Partidului Lege şi Dreptate, Jaroslaw Kaczynski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.