Presa germană relatează că cancelarul Angela Merkel, va purta sâmbătă prima discuţie telefonică cu preşedintele republican Donald Trump, iar conversaţia ar urma să se concentreze pe situaţia Rusiei. De asemenea, această discuţie telefonică va urma primului contact dintre Vladimir Putin şi noua administraţie de la Casa Albă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia nu a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei.

Ulrike Demmer a explicat că asemenea discuţii telefonice sunt confirmate în mod normal doar după ce s-au încheiat.

Însă, presa germană a relatatea că cei doi lideri ar putea să discute sâmbătă despre o posibilă ridicare a sancţiunilor impuse de Statele Unite împotriva Rusiei ca răspuns la criza din estul Ucrainei şi la anexarea Crimeei.

Dacă Washingtonul decide ridicarea sancţiunilor economice, liderii europeni nu vor urma neapărat acest exemplu, întrucât sancţiunile au legătură cu implementarea termenilor de la Minsk.

Reprezentanţii Kremlinului au anunţat deja că preşedintele rus Vladimir Putin va purta sâmbătă o primă discuţie telefonică cu noul ocupant de la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.