Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat luni după-amiază că politicienii ţării ar trebui să-l sprijine pe preşedintele Emmanuel Macron pentru a reuşi să-şi îndeplinească promisiunile în Franţa, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, aceasta şi-a exprimat speranţa că noul preşedinte francez va reuşi să reducă şomajul, pentru că rezolvarea problemelor sociale reprezintă cea mai bună metodă pentru a contracara populismul din Franţa.

Emmanuel Macron urmează să participe marţi la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor franceze, pentru a discuta controversata reformă a pieţei muncii promisă înainte de a ajunge la Elysee.

Cancelarul german a precizat că ţara ar putea să crească investiţiile interne, tocmai pentru a reduce surplusul comercial în faţa presiunii din partea ţărilor UE.

Merkel a explicat că surplusul comercial german este o consecinţă a slăbiri euro din cauza expansiunii politicii monetare a Băncii Central Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.