Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat sâmbătă după-amiaza că a reuşit să construiască o ”relaţie de colaborare bună” alături de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump. La finele anului trecut, cei doi lideri s-au implicat într-un schimb dur de replici, care a ameninţat parteneriatul crucial dintre Berlin şi Washington, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am dezvoltat împreună cu preşedintele Trump o relaţie de colaborare bună, care nu exclude posibilitatea de a avea poziţii opuse. De exemplu, atunci când vorbim ne concentrăm pe dezvoltarea unei strategii comune pentru conflictul ucrainean şi oribilul război din Siria. De asemenea, vorbim despre lupta împotriva terorii şi situaţia umanitară dezastruoasă din Yemen - toate aceste conflicte sunt la uşa Europei”, a declarat Merkel într-un interviu pentru RedaktionsNetwerk Deutschland (RND).

Cancelarul german a precizat că este nevoie de o implicare puternică din partea preşedintelui americna pentru rezolvarea conflictelor din Siria, Ucraina şi Yemen.

În timpul campaniei electorale, miliardarul republican a criticat-o dur pe Merkel pentru că a permis intrarea a peste un milion de refugiaţi din Siria, Orientul Mijlociu şi Afganistan, susţinând că aceasta a ”distrus Germania”.

De asemenea, preşedintele american a ameninţat că va impune taxe vamale împotriva companiilor din Germania.

Merkel l-a felicitat pe miliardar după victoria din alegerile prezidenţiale, dar a atras atenţia asupra importanţei democraţiei şi nevoii de a proteja demnitatea oamenilor, oricare ar fi originea, culoarea pielii, religia, sexul, orientarea sexuală sau valorile politice ale acestora.

Cei doi lideri s-au apropiat în ultimele luni, colaborând în implementarea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Merkel s-a întâlnit pentru prima dată în luna martie cu preşedintele Trump la Casa Albă.

Însă, Trump a avut un comportament ciudat în timpul întâlnirii, refuzând chiar să dea mâna cu liderul german în Biroul Oval.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.