Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu va participa pentru al doilea an consecutiv la summitul Forumului Economic Mondial, care atrage anual mii de reprezentanţi din industrie, lideri politici, intelectuali şi jurnalişti în staţiunea elveţiană Davos. Merkel a participat la şapte summituri de-a lungul celor trei mandate de cancelar, însă nu a lipsit niciodată timp de doi ani consecutiv la întâlnirea Forumului Economic Mondial, scrie Politico.eu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este adevărat că luam în considerare o vizită la Davos. Dar această informaţie nu a fost niciodată confirmată, deci nu putem să vorbim de o anulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Germaniei.

În 2016, Merkel şi-a anulat în ultimul moment participarea la summitul Forumului Economic Mondial pentru a rezolva criza politică generată de abuzurile sexuale înregistrate în noaptea dintre ani în Koln, precum şi în alte oraşe mari din Germania.

Este pentru prima dată când liderul german ratează două summituri consecutive ale Forumului Economic Mondial de la Davos.

În 2017, summitul de la Davos se va încheia pe 20 ianuarie, ziua în care preşedintele-ales Donald Trump este învestit la Casa Albă.

Ministrul Apărării, Ursula von der Leyer, este aşteptată să participe la summit în locul Angelei Merkel. De asemenea, mai mulţi miniştri din ţările UE, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi membrii ai administraţiei Trump sunt aşteptaţi să îşi facă prezenţa la Davos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.