Cancelarul Angela Merkel a susţinut miercuri că politica porţilor deschise nu va duce la tăierea ajutoarelor sociale pentru cetăţenii germani şi a promis că va continua eforturile pentru întărirea securităţii şi accelerarea repatrierii migranţilor a căror solicitări de azil au fost respinse, după rezultatul dezastruos înregistrat de conservatori în alegerile legislative din landul nord-estic Mecklenburg-Pomerania Inferioară, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cancelarul german şi-a apărat politica de migraţie în faţa parlamentarilor, susţinând că situaţia actuală este una mult mai bună decât în urmă cu un an, atunci când peste un milion de migranţi s-au îngrămădit la frontierele germane.

Merkel a declarat că acordul UE-Turcia privind gestionarea fluxului migratoriu era necesar şi reprezintă un model pentru semnarea unor acorduri similare între state. Declaraţia cancelarului german este una surprinzătoare având în vedere relaţiile extrem de tensionate din ultimele luni între Ankara şi Berlin, după ce parlamentarii germani au votat în favoarea recunoaşterii genocidului armean.

Premierul Bavariei, Horst Seehofer, a lansat marţi un avertisment pentru cancelar, susţinând că Uniunea Creştin-Democrată se îndreaptă spre o situaţie extrem de periculoasă după înfrângerea suferită în alegerile din fieful Angelei Merkel.

Comentariile premierului bavarez ilustrează scinziunile profunde din interiorul blocului conservator, după rezultatele dezastruoase înregistrate de Uniunea Creştin Democrată (CDU) în alegerile statale din Mecklenburg-Pomerania Inferioară.

Partidul Social-Democrat (SPD) a obţinut o victorie în alegerile din landul Mecklenburg-Pomerania Inferioară, unde este situată inclusiv circumscripţia Angelei Merkel. În vreme ce, conservatorii s-au clasat pe poziţia a treia în urma acestui prim scrutin de dinaintea alegerilor naţionale din septembrie 2017.

Partidul antimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) a atras voturi din întregul spectru politic şi s-a clasat pe a doua poziţie, cu 20,8% din voturile exprimate.

În vreme ce momentul alegerilor generale se aproprie vertiginos, cancelarul german se confruntă cu o prăbuşire a popularităţii în contextul crizei migranţilor şi a disputatului acord UE-Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.