Cancelarul german Angela Merkel a fost cuprinsă din nou, joi, de trumurat, în cursul unei ceremonii oficiale, la nouă zile după un prim episod asemănător şi cu câteva ore înainte să plece la summitul G20 la Osaka, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest nou episod a avut loc în cursul ceremoniei oficiale de preluarea funcţiei de către noul ministru al Justiţiei Christine Lambrecht, la Castelul Bellevue, la Berlin.

Angela Merkel a fost cuprinsă de tremurat timp de aproape două minute, a observat un fotograf de la agenţia de presă DPA prezent la eveniment.

Părând că vrea să-şi controleze tremuratul, Angela Merkel, care împlineşte 65 de ani luna viitoare, şi-a încrucişat braţele în timpul discursului preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, potrivit unor iamgini difuzate de televiziunea germană.

Criza de tremurat s-a oprit atunci când cancelarul a putut să facă câţiva paşi.

”Nu există anulări azi şi mâine, cancelarul este bine, se duce aşa cum s-a prevăzut cu avionul la Osaka”, a declarat cancelaria pentru AFP.

O criză asemănătoare, dar mult mai puternică, a cuprins-o pe Merkel în timpul unei ceremonii oficiale la 19 iunie, alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Aceste tremurături au fost puse pe seama dezhidratării atunci. ”Am băut trei pahare cu apă, era evident ceea ce-mi lipsea, iar acum mă simt mai bine”, declara ea.

Cancelarului i s-a făcut rău în decebrie 2014, când i-a scăzut tensiunea în timpul unui interviu. Înregistrarea a fost întreruptă o scurtă perioadă de timp, iar anturajul său a spus că episodul avea legătură tot cu o dezhidratare.

La conducerea unei coaliţii fragile, Angela Merkel, care se află la putere din 2005, urmează să se retragă din politică la finalul mandatului, cel maitârziu în 2021.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.