Cancelarul Angela Merkel a vizitat marţi după-amiază târgul Breitscheidplatz, unde un atacator necunoscut a intrat cu camionul în mulţimea adunată la festivităţile de Crăciun. Merkel a depus un buchet cu trandafiri albi, fiind însoţită de mai mulţi lideri conservatori, inclusiv ministrul de Externe Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Interne Thomas de Maiziere şi primarul berlinez Michael Mueller, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a depus buchetul cu trandafiri albi în faţa bisericii împăratului Wilhelm, cancelarul a discutat puţin cu reprezentanţii poliţiei din Berlin.

Cu o privire tristă, aceasta a traversat scena carnagiului din târgul Breitscheidplatz. Angela Merkel a discutat cu miniştrii care au însoţit-o, iar securitatea ei a fost asigurată în mod permanent de forţe de securitate.

Ulterior, Merkel a intrat în biserică, care este un simbol al păcii pentru berlinezi, după ce a fost aproape distrusă în timpul celui de-al doilea război mondial.

De asemenea, cancelarul a semnat în cartea de condoleanţe.

Un număr de 12 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 48 au fost rănite, după ce un camion a intrat în mulţimea care participa la târgul de Crăciuyn Breitscheidplatz, situat în vestul boem al metropolei Berlin.

Procurorii germani au anunţat că iau în serios scenariul că un atacator armat este încă în libertate, după ce un camion a intrat în mulţime la un târg de Crăciun.

”Trebuie să lucrăm pe baza scenariului că un atacator armat este încă în libertate. Deci suntem în alertă maximă”, a declarat un procuror german.

De asemenea, procurorii au precizat că nu ştiu dacă atacatorul a primit instrucţiuni din afara graniţelor Germaniei.

Poliţia germană a declarat că nu este ”sigură” că suspectul pakistanez arestat este adevăratul autor al atacului de la târgul Breitscheidplatz.

Presa locală a scris că martori l-au văzut pe tânărul pakistanez de 23 de ani coborând din camion şi că unul dintre martori chiar l-a urmărit doi kilometri, până când poliţiştii l-au prins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.