Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a criticat dur duminică dimineaţa decizia administraţiei americane de a interzice temporar cetăţenilor din şapte ţări predominant musulmane să intre în Statele Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ea este convinsă că lupta necesară şi decisivă împotriva terorismului nu este o justificare pentru a pune sub o suspiciune generală oamenii din anumite comunităţi sau religii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel, Steffen Seibert.

Preşedintele Donald Trump a adoptat vineri noaptea un ordin executiv prin care suspendă temporar, pentru o perioadă de 120 de zile, toate programele de relocare a refugiaţilor şi blochează pentru o perioadă nedeterminată intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite. De asemenea, interdicţia îi vizează şi pe cetăţenii din şapte ţări predominant musulmane, singurele excepţii sunt permise pentru posesorii de paşapoarte diplomatice sau vize de rezidenţă permanentă.

Administraţia Trump a argumentat că această interdicţie vrea să înlăture ameninţarea teroristă din partea militanţilor care au orchestrat inclusiv atentatele de la 11 septembrie, însă nicio ţară de origine a teroriştilor din 2001 nu este inclusă în acest oridn executiv. În schimb, sunt vizaţi cetăţenii din Irak, Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen.

De asemenea, autorităţile germane vor evalua consecinţele pe care le are acest ordin executiv asupra locuitorilor care beneficiază de dublă cetăţenie.

”Cancelarul regretă interdicţia de intrare impusă împotriva refugiaţilor şi a cetăţenilor celor şapte state”, a precizat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert.

Angela Merel şi-a exprimat îngrijorarea inclusiv într-o discuţie telefonică purtată sâmbătă cu preşedintele Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.