Cetăţeanul britanic David Smith, în vârstă de 57 de ani, este acuzat că a colectat informaţii de la Ambasada Marii Britanii de la Berlin şi le-a transmis unei persoane despre care credea că este un reprezentant al Rusiei, printre alte acuzaţii. Bărbatul a pledat nevinovat pentru nouă infracţiuni conform Legii privind Secretele de Stat, la Curtea de Magistraţi de la Westminster, din Londra, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se presupune că Smith a încercat să comunice prin intermediul unei scrisori cu generalul-maior Serghei Chukhurov, ataşatul militar rus din Ambasada Rusiei la Berlin.

Smith este, de asemenea, acuzat că a colectat informaţii despre structura şi operaţiunile Ambasadei Marii Britanii la Berlin, care ar putea fi utile statului rus.

”El este acuzat de şapte infracţiuni de colectare de informaţii cu intenţia de a le transmite autorităţilor ruse, una de tentativă de comunicare şi una de furnizare de informaţii unei persoane despre care credea că este membru al autorităţilor ruse”, a declarat Nick Price, şeful departamentului de combatere a terorismului la CPS.

Bărbatul care locuia în Potsdam, Germania şi era angajat ca agent de securitate la Ambasada Marii Britanii de la Berlin, a fost extrădat în Marea Britanie din Germania, miercuri, după ce a fost arestat de către Poliţia germană în august 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.