Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) afirmă că Ucraina a transmis că forţele ruse bombardează punctele de control din oraşul Slavutîci, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul cu aproximativ 25.000 de locuitori este locul unde trăiesc mulţi dintre cei care lucrează la centrala nucleară Cernobîl.

Cernobîl, unde a avut loc cel mai grav accident nuclear din lume, în 1986, se află sub controlul forţelor ruse de circa o lună.

Ucraina a transmis AIEA că bombardamentele pun în pericol casele şi familiile angajaţilor de la Cernobîl şi împiedică rotaţia în continuare a personalului spre şi de la obiectiv.

Rafael Grossi, directorul AIEA, a spus că este îngrijorat de această turnură, care vine la doar câteva zile după ce angajaţilor li s-a permis să se întoarcă acasă după aproape patru săptămâni fără schimb de tură.

El a spus că AIEA va continua să monitorizeze îndeaproape situaţia.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.