Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat joi dimineaţă că vizita liderului de la Washington, Donald Trump, întăreşte poziţia Varşoviei în Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta este a doua vizită internaţională a preşedintelui Trump şi începe în Polonia. Asta arată că suntem o ţară care contează şi ne întăreşte poziţia în Uniunea Europeană”, a precizat Duda.

Aeronava Air Force One a aterizat miercuri noaptea la Varşovia, unde preşedinetele american îşi începe a doua vizită internaţională după turneul european din luna mai, care a adus în atenţie o serie de neîncrederi acerbe şi rupturi puternice în relaţiile tradiţionale dintre Statele Unite şi ţările UE.

În Polonia, miliardarul american are o gazdă primitoare în persoana preşedintelui Andrzej Duda, ale cărui politici conservatoare se aseamănă cu cele provocate de administraţia de la Washington, de la protecţionism economic, până la respingerea refugiaţilor şi disputa permanentă cu Bruxelles.

Donald Trump va rosti un discurs în istorica piaţă Krasinski, iar organizatorii se aşteaptă la mii  - poate chiar zeci de mii - de persoane, mulţi participianţi fiind aduşi cu autobuzele din zonele rurale favorabile PiS.

”Este important ca preşedintele Trump să se simtă bină în timpul vizitei din Polonia”, a declarat parlamentarul conservator Stanislaw Pieta.

În timpul discursului din piaţa Krasinski - care simbolizează rebeliunea poloneză împotriva ocupaţiei naziste - Trump îşi va ărezenta viziunea ”nu doar pentru viitoarea relaţie a Statelor Unite cu Europa, dar şi pentru viitorul alianţei transatlantice şi ce înseamna aceasta pentru securitatea şi prosperitatea Americii”, potrivit consilierului prezidenţial pentru securitate internă, HR McMaster.

Însă, polonezii sunt mult mai interesaţi de angajamentul preşedintelui Trump pentru respectarea Articolului 5 al NATO şi pentru descurajarea Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.