Anchetatori americani s-au întâlnit cu Christopher Steele, fostul spion britanic aflat la originea raportului care dezvăluia contacte repetate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, dezvăluie CNN, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatori ai procurorului special Robert Mueller, însărcinat cu ancheta referitoare la acţiunile Rusiei în ultima campanie prezidenţială americană, s-au întâlnit în vară cu Christopher Steele, a dat postul asigurări joi, citând două surse apropiate dosarului.

”CNN a aflat că FBI şi comunitatea americană de informaţii au luat anul trecut dosarul Steele mai în serios decât au recunoscut agenţiile în mod public”, subliniază CNN pe site.

Cotidianul The Wall Street Journal (WSJ) l-a identificat pe fostul ofiţer MI6 Christopher Steele ca fiind autorul raportului de 35 de pagini pe care Donald Trump l-a catalogat drept ”ştiri false” (”fake news”).

Acest raport controversat conţine numeroase acuzaţii compromiţătoare la adresa lui Donald Trump, inclusiv cu privire la existenţa unei înregistrări video cu caracter sexual implicând prostituate sau schimburi de informaţii timp de aproape un deceniu cu Kremlinul.

Richard Burr, preşedintele republican al Comisiei pentru Informaţii din cadrul Senatului, una dintre cele trei comisii care anchetează acest dosar de la începutul anului, a dat asigurări miercuri că Moscova a reuşit să semene ”haosul la toate nivelurile alegerilor prezidenţiale din 2016”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.