O sursă guvernamentală europeană susţine că anchetatorii britanici au căutat în ultimele zile informaţii de bază despre atacatorul de la Westminster, care nu reprezenta o ameninţare reală pentru forţele de securitate din Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Khalid Masood era considerat un simplu infractor, deşi fusese anchetat pentru extremism religios înainte de a conduce o maşină în trecătorii de pe podul Westminster.

De asemenea, sursa guvernamentală explică faptul că autorităţile britanice nu aveau nicio informaţie despre cum a reuşit Masood să organizeze atentatul de la Londra.

Anchetatorii britanici au trebuit să facă o serie de verificări de bază cu privire la activităţile atacatorului, întrucât numele său apăruse doar într-un raport antiterorism din 2012.

Khalid Masood s-a născut drept Adrian Russell Ajao în Kent şi a locuit ultima dată în West Midlands.

Ajao s-a născut în Kent şi a locuit ultima dată în West Midlands.

Tată a trei copii, el s-a mutat de-a lungul vieţii în Crawley (West Sussex), Rye şi Eastbourne (ambele în East Sussex), precum şi la Luton şi în estul Londrei.

“Când am văzut imaginile la televizor şi în ziare cu bărbatul care a comis atacul, l-a recunoscut ca bărbatul care a locuit alături”, a declarat o vecină a atacatorului, din Birmingham.

Birmingham este unul dintre centrele islamiştilor britanici. Potrivit unui studiu dat publicităţii luna aceasta de centrul de reflecţie Henry Jackson, 39 dintre cei 269 de oameni condamnaţi pentru terrorism, în perioada 1998-2015, au provenit din acest oraş.

De asemenea, printre comploturile vizate se numără cel pentru răpirea şi decapitarea unui soldat britanic. În decembrie, doi bărbaţi din Birmingham au fost găsiţi vinovaţi pentru că voiau să dea 3.000 de lire sterline unuia dintre suspecţii pentru atentatul de la Bruxelles, Mohamed Abrini.

În Birmingham trăiesc peste 213.000 de musulmani, adică o cincime din populaţia oraşului, potrivit unui recensământ din 2011.

Printre alte aliasuri folosite de bărbat se numără Adrian Elms.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.