Autorităţile australiene au pus sub inculpare doi bărbaţi pentru pregătirea unor acţiuni teroriste, după ce suspecţii de origine libaneză au plănuit să arunce în aer o aeronavă de pe aeroportul internaţional din Sydney, transmite Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australia a implementat măsuri de securitate suplimentare, după ce patru suspecţi au fost arestaţi săptămâna trecută în urma unor raiduri antiteroriste din Sydney.

Însă, un suspect a fost eliberat fără nicio acuzaţie, iar al patrulea rămâne în custodia autorităţilor din Australia.

Cei doi bărbaţi inculpaţi vor apărea vineri dimineaţă în faţa unei instanţe din suburbia Parramatta.

La începutul săptămânii, autorităţile australiene au dezvăluit că suspecţii care plănuiau să doboare un avion aveau de gând să elibereze un gaz toxic la bordul unei aeronave sau să ascundă explozibili într-un tocător de carne. Anchetatorii au descoperit într-un coş de gunoi al suspecţilor un număr al unui zbor de pe ruta Sydney-Jakarta.

Presupuşii terorişti plănuiau să îndese aşchii şi explozibili într-un aparat de bucătărie, precum un tocător de carne. În acest sens, anchetatorii examinează un tocător de carne ridicat de la locuinţa suspecţilor din Sydney.

Între timp, o altă publicaţie australiană a relatat că teroriştii plănuiau să utilizeze un dispozitiv non-tradiţional, care urma să emită un gaz toxic pe bază de sulfur. Acet gaz urma să ucidă sau să imobilizeze toate persoanele de la bordul unei aeronave care decola din Sydney.

Autorităţile australiene au anunţat deja că este vorba de un complot terorist de inspiraţie islamistă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.