Controlori de trafic de la New York au primit luni o ameninţare înfiorătoare cu un atac de răzbunare a generalul iranian Qassem Soleimani, cu un avion kamikaze, vizând Capitoliul, miercuri, când congresmenii se reunesc în vederea certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, relatează CBS News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Intrăm cu un avion în Capitoliu miercuri. (Generaulul iranian Qassem) Soleimani va fi răzbunat”, se arată în acest mesaj vocal, receptat luni de controlori de trafic aerian de la New York.

În acest mesaj de ameninţare este invocată o răzbunare a generalului iranian Qassem Soleimani, asasinat în urmă cu un an, într-un atac cu un avion american fără pilot (dronă), la Bagdad, din ordinul preşedintelui Donald Trump.

Ameninţarea este proferată la comemorarea unui an de la asasinarea generalului, pe care iranienii au promis să o răzbune.

Era neclar cine a trimis mesajul de ameninţare.

Guvernul Trump nu consideră această ameninţarea cu un atac drept credibilă, însă transmisia este anchetată drept o încălcare a frecvenţelor radio ale aviaţiei, scrie CBS News.

Pentagonul şi alte agenţii au fost informate marţi cu privire la această înregistrare vocală digitală, declară surse pentru CBS News.

Ameninţarea vizează în mod expres Capitoliul în ziua certificării voturilor Colegiului Electoral, potrivit acestor surse.

Pătrunderea în frecvenţele aviaţiei este îngrijorătoare, deoarece poate afecta instrucţiunile pe care le primesc pioloţii cu privire la felul şi locul unde să piloteze, subliniază experţi.

Autorităţile au cerut marţi controlorilor de trafic să semnaleze ”imediat” orice ameninţare sau orice deviere de la o traiectorie de zbor a unui avion.

Contactată de CBS News, poliţia federală (FBI) nu a comentat aceste informaţii, însă a subliniat că ”ia în serios toate ameninţările cu violenţa vizând publicul”.

Administraţia Federală a Aviaţiei americane (FAA) a anunţat că se află în contact cu autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.