Autorităţile americane au deschis o anchetă după ce doi tineri afroamericani, în vârstă de 16 şi 18 ani, au fost ucişi, la 13 noiembrie, în Florida, de către poliţişti care au deschis focul asupra lor în timp ce se aflau la bordul vehicului lor, relatează The New York Times (NYT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video a faptelor a fost publicată la 17 noiembrie de către poliţia din comitatul Brevard, în Florida, situat la aproximativ 70 de kilometri est de Orlando.

Faptele au avut loc vineri, la 13 noiembrie, către ora locală 10.30.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a autorităţilor, doi poliţişti urmăreau un vehicul despre care credeau că era o maşină furată, care ar fi fugit şi care a fost urmărită mai înainte de către un coleg al lor.

După ce au urmărit maşina timp de mai multe minute, ofiţerii au ieşit din vehiculul lor pentru a ”încerca săintre în contact” cu cei doi adolescenţi, potrivit şerifului Ivey.

Unul dintre ei i-a strigat în mai multe rânduri şoferului ”să oprească vehiculul”, potrivit întregistrării video.

Însă şoferul - identificat ca fiind Angelo Crooms - a accelerat direct către ofiţer, afirmă acesta.

Poliţistul a deschis atunci focul, considerându-se în legitimă apărare. El a tras cel puţin opt focuri de armă, potrivit înregistrării video.

Cei doi adolescenţi - Angelo Crooms, în vârstă de 16 ani, şi Sincere Pierce, în vârstă de 18 ani - care se aflau la bordul maşinii, au fost împuşcaţi.

Ei au fost internaţi la spital, dar au murit amândoi din cauza rănilor la spital, potrivit NYT.

O a treia persoană, care se afla la bordul maşinii nu a fost rănită.

Avocatul familiilor tinerilor, Benjamin Crump, spune că adolescenţii erau pur şi simplu ”îngroziţi” de faptul de a fi urmăriţi de către forţele de ordine şi că încercau să fugă de frică.

Avocatul subliniază, de asemenea, că poliţistul era ”în afara pericolului” atunci când a hotărât să se apropie de adolescenţi pentru a-i ”viza mai bine”.

”El a tras cu intenţia de a omorî” şi ”a continuat să tragă în timp ce maşina era oprită”.

Tatăl unuia dintre tineri a anunţat că vrea să depună plângere împotriva poliţiştilor implicaţi. ”Vrem dreptate”, a subliniat el.

Cynthia Green, mătuşa şi tutorele lui Sincere Pierce, declară într-un interviu televizat că a asistat la scena din acea dimineaţă.

Ea spune că maşina în care se aflau cei doi adolescenţi de culoare ucişi nu era furată. După ce a văzut maşina de poliţie urmărind maşina nepotului său, ea spune că i-a următir cu maşina şi că a strigat degeaba ”nu trageţi! Nu trageţi! Copilul meu e înăuntru!”.

”Copilul meu a plecat de acasă la 10.31. La 10.33 era mort. Acest bărbat a continuat să tragă”, a deplâns Cynthia Greenîn acest interviu.

O adunare şi un priveghi au fost organizate săptămâna trecută la Cocoa, un omagiu adus celor doi tineri, în cursul căruia sute de persoane au purtat pancarte cu mesajul "Black Lives Matter".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.