Poliţia canadiană a arestat 22 de persoane, a confiscat 27 de pistoale şi droguri în valoare de 1,3 milioane de dolari canadieni (1 milion de dolari SUA) în timpul unei anchete de 10 luni privind o reţea de trafic de arme şi droguri care operează în Canada şi Statele Unite, au anunţat miercuri autorităţile, citate de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armele confiscate au fost obţinute ilegal şi cu intenţii criminale, a declarat presei un oficial al Poliţiei provinciale din Ontario, Paul Mackey.  

Acesta a precizat că autorităţile canadiene au colaborat cu oficiali americani în cadrul anchetei.  

Drogurile au inclus cocaină, fentanil şi heroină. 

Având în vedere că infracţionalitatea cu arme de foc este în creştere, guvernul premierului Justin Trudeau a propus îngheţarea achiziţiilor de arme de mână ca parte a unui pachet mai amplu de control al armelor de foc, care este analizat în Parlament. 

Săptămâna trecută, Canada a anunţat o interdicţie temporară a importului de arme de mână până la punerea în aplicare a legislaţiei. Canada are legi mult mai stricte privind armele de foc decât Statele Unite.   

Poliţia a formulat peste 400 de acuzaţii până la încheierea anchetei, la sfârşitul lunii iulie, potrivit Poliţiei Regionale York din Ontario, cea mai populată provincie canadiană.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.