Ambasadoarea Statelor Unite pe lângă ONU, Nikki Haley, a condamnat joi noaptea acţiunile agresive ale Rusiei din estul Ucrainei în timpul participării la Consiliu de Securitate al Naţiunilor Unite, transmite ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haley a explicat că ”din păcate” trebuie să recurgă la critici cu privire la acţiunile Rusiei.

”Noi vrem relaţii mai bune cu Rusia, dar situaţia îngrozitoare din estul Ucrainei este una care solicită condamnarea puternică a acţiunilor Moscovei”, a declarat ambasadoarea Statelor Unite.

De asemenea, aceasta a cerut oprirea escaladării violenţelor din regiunea Donbas.

În ultimele cinci zile s-au intensificat ciocnirile violente din estul Ucrainei. Un număr de 15 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele ciocniri, în vreme ce aproximativ 10.000 de persoane au murit de la declanşarea luptelor între forţele guvernamentale şi militanţii pro-ruşi din Doneţk şi Lugansk.

Haley a precizat că sancţiunile economice nu vor fi ridicate până la întoarcerea peninsulei Crimeea în administrarea Kievului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.