Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite de la Moscova a transmis luni după-amiază condoleanţe familiilor persoanelor care şi-au pierdut viaţa în explozia produsă într-o garnitură de metrou din Sankt Petersburg. Autorităţile ruse au confirmat că zece persoane şi-au pierdut viaţa până în acest moment, în vreme ce alte 50 au fost rănite atunci când un dispozitiv improvizat a explodat într-un tren ce călătoare între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, transmite Russia Today.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem şocaţi şi întristaţi de explozia din Sankt Petersburg, în care mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi au fost rănite”, se arată în mesajul transmis de ambasada Statelor Unite din Rusia.

Şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Federica Mogherini, a transmis condoleanţe ruşilor din partea miniştrilor de Externe ai Uniunii Europene

Surse au confirmat că a existat o singură explozie într-un metrou ce călătorea între staţiile Tehnologiceski Institut şi Piaţa Sennaia, iar cel mai probabil este vorba de un pachet-capcană plasat de un atacator necunoscut în Piaţa Sennaia.

Iniţial, presa rusă a relatat că ar fi vorba de două explozii diferite, iar un alt dispozitiv explozibil nedetonat a fost descoperit în staţia Ploşcead Vosstaniia, care se află pe aceeaşi magistrală ca Tehnologiceski Institut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.