Ambasada Cubei la Washington a fost ţinta a două tiruri cu cocteil Molotov, a anunţat şeful diplomaţiei cubaneze, care a denunţat incidentul drept un ”atac terorist”, un al doilea atac la misiune în ultimii ani, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ambasada Cubei în Statele Unite a fost ţinta unui atac terorist comis de un individ care a aruncat două cocteiluri Molotov”, a acuzat într-o postare pe X ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”Personalul (ambasadei) nu a suferit nicio pagubă”, a anunţat el.

Acesta este cel de-al doilea atac al misiunii cubaneze la Washington în ultimi ani.

Un bărbat a deschis focul asupra clădirii în aprilie 2020, făr să rănească pe cineva.

Atacul de duminică seara, la Washington, a avut loc la câteva ore după întoarcerea la Havana a preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel de la New Yorek, unde a asistat la Adunarea Generală a ONU.

La New York, cubanezi care locuiesc în Statele Unite au manifestat împotriva prezenţei preşedintelui cubanez la ONU, potrivit unor înregistrări vieo postate pe reţele de soxializare.

”Grupări anti-Cuba recurg la terorism atunci când cred că pot profita de impunitate, un lucru împotriva căruia Cuba a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane”, a declarat Bruno Rodríguez după atacaul de duminică.

În aprilie 2020, Ministerul cubanez de Externe a convocat-o pe însărcinata cu afaceri a Statelor Unite la Havana Mara Tekach, în semn de ”protest energic”, în urma ”agresiunii teroriste” asupra sediului ambasadei.

Acest atac armat a lăsat urme de gloanţe în ziduri, a spart mai multe geamuri şi a avariat faţada clădirii, constata atunci AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.