Patru persoane au fost salvate vineri dintr-o casă din statul indian Kerala, la trei zile după ce au avut loc alunecări de teren devastatoare, care s-au soldat deja cu peste 200 de morţi în timp ce alţi 200 de oameni sunt daţi dispăruţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile abundente din Kerala, statul de coastă din sudul ţării şi una dintre cele mai populare destinaţii turistice din India, au provocat alunecări de teren pe dealurile din districtul Wayanad, marţi dimineaţă, trimiţând torente de noroi, apă şi bolovani la vale şi îngropând sau măturând oameni care au murit în timp ce dormeau.

Dezastrul, cel mai grav din Kerala de la inundaţiile mortale din 2018, a dus la moartea a 205 persoane şi aproape 200 sunt încă date dispărute, au declarat autorităţile. Televiziunea locală Asianet TV a declarat că peste 300 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank

Doi bărbaţi şi două femei au fost găsiţi în viaţă vineri de către armată într-o zonă îndepărtată şi izolată, a declarat V T Mathew, comandant din ierarhia armatei. "Nu au fost îngropaţi, erau doar într-o zonă izolată", a precizat el pentru Reuters, adăugând că unul dintre ei este rănit.

Eforturile de salvare au fost îngreunate iniţial după ce Mundakkai, cea mai afectată zonă, a fost izolată de cel mai apropiat oraş, Chooralmala, deoarece podul principal care le leagă a fost luat de ape.

Vehiculele grele au început să circule vineri pe un pod de 58 de metri construit de inginerii armatei, iar în ajutor au fost aduse şi drone cu tehnologie de detectare a eventualelor cadavre îngropate în noroi.

Echipele de salvare au desfăşurat forţe suplimentare, inclusiv experţi în înot, pentru a se concentra asupra râului Chaliyar şi a malurilor sale, unde este probabil să fie găsite cadavre.

Experţii au declarat că zona a avut parte de ploi abundente în ultimele două săptămâni, care au înmuiat solul înainte ca precipitaţiile extrem de abundente de luni să declanşeze alunecările de teren.

Potrivit autorităţilor, aproape 1 600 de persoane au fost salvate din satele de pe dealuri şi din plantaţiile de ceai şi cardamom în ultimele două zile, iar aproape 350 de clădiri au fost avariate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.