Alţi trei foşti băieţi de altar susţin că au fost abuzaţi sexual de doi preoţi din Vatican, informează publicaţia The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile despre abuz în seminarul de tineret al Vaticanului, care vor fi prezentate duminică într-o emisiune TV italiană, datează din anii 1980 şi 90, când băieţii aveau vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.

Acuzele vin la două luni după ce Vaticanul a spus că va încerca să-l pună sub acuzre pe părintele Gabriele Martinelli, 28 de ani, pentru că ar fi abuzat mai mulţi băieţi de altar în 2012, când se afla la seminarul de tineret din St Pius X.

Vaticanul a anunţat, în septembrie, că a fost solicitat şi un rechizitoriu împotriva unui fost rector la seminarul pentru tineri, părintele Enrico Radice, acuzat că a ajutat la săvârşirea presupuselor delicte.

În cea mai recentă anchetă prezentată de emisiunea Le Iene, trei foşti băieţi de altar susţin că au fost abuzaţi sexual de doi preoţi, unul profesor.

Una dintre victime susţine că unul dintre preoţi, care conducea duşurile comune ale şcolii, a încercat să-i scoată halatul de baie. "A vrut să mă dezbrace”, susţine victima. -  "Aveam 13 ani. Am căzut şi l-am întrebat „ce faci?”. M-am ridicat apoi şi am fugit".

Cea de-a doua victimă susţine că a fost abuzată la Casa Santa Marta, unde stau mulţi preoţi, de un preot la seminarul tineretului, când avea 10 sau 11 ani.

"M-a rugat să urc la etaj la camera lui, m-a făcut să stau pe picioarele lui, a început să-mi strângă coapsa şi apoi mi-a pus o mână pe părţile intime”, a spus el.

Victimele, acum între 37 şi 40 de ani, s-au întâlnit acum câţiva ani pentru a-şi împărtăşi poveştile. A treia victimă a făcut acuzaţii similare, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Le Iene a reuşit să dea de urma unuia dintre preoţii acuzaţi.  Bărbatul, a cărui faţă este blurată în program, pare să fie înspăimântat de vizita jurnaliştilor. După ce a auzit acuzaţiile formulate împotriva sa în interviurile audio, el răspunde: "Nu, nu este posibil. Nu-mi amintesc..Nu spun că mint, spun că au înţeles greşit".

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.