Adolescentul britanic Alex Batty, care a fost găsit în Franţa după ce a fost dat dispărut timp de şase ani, s-a întors în Marea Britanie, a anunţat Poliţia din Manchester, conform BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex a dispărut în 2017, în timp ce se afla în vacanţă în Spania cu mama şi bunicul său.

Mama sa nu deţine tutela tânărului de 17 ani, iar locul unde se află în prezent este necunoscut.

Forţele de ordine au declarat într-o conferinţă de presă că încă nu au stabilit circumstanţele privind dispariţia sa.

În cadrul unei conferinţe de presă de sâmbătă seara, adjunctul şefului adjunct al poliţiei din Manchester, Matt Boyle, a declarat: "Îmi face o mare plăcere să spun că Alex s-a întors în siguranţă în Marea Britanie după şase ani".

El a mai spus că Alex a fost întâmpinat la aeroportul din Toulouse de un membru al familiei şi de ofiţeri special pregătiţi, înainte de a zbura înapoi în Marea Britanie.

"Acest moment a fost, fără îndoială, uriaş pentru el şi pentru cei dragi lui şi ne bucurăm că au putut să se revadă după atâta timp", a spus el.

El a declarat că, întrucât nu a obţinut declaraţii oficiale de la Alex, nu poate comenta detaliile dezvăluite de autorităţile franceze despre ceea ce ar fi putut face în timp ce a fost dat dispărut.

"Vorbind cu el într-un ritm în care se simte confortabil pentru el va determina în cele din urmă modul în care acest caz va progresa şi dacă va urma o anchetă penală", a adăugat Boyle.

"Încă nu am stabilit pe deplin circumstanţele în care a dispărut".

Se crede că Alex ar fi dus un stil de viaţă nomad în comunităţi spirituale împreună cu mama şi bunicul său în ultimii ani.

Oficialii francezi au declarat că el a decis să plece atunci când mama sa a vrut să meargă în Finlanda. Alex ar fi mers pe jos prin partea montană din sudul Franţei timp de patru zile, înainte de a fi găsit de un şofer de livrări în mijlocul nopţii.

Şoferul, Fabien Accidini, a declarat că i-a împrumutat adolescentului telefonul său şi l-a lăsat să folosească contul său de Facebook pentru a-şi contacta bunica, Susan Caruana.

Sâmbătă seară, însoţit de mai mulţi poliţişti, el a ajuns la casa bunicii sale din Oldham.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.