Opozantul rus Aleksei Navalnîi, care se află în închisoare, a declarat joi că este vizat de noi acuzaţii penale pentru ”promovarea terorismului”, ”apel la extremism”, ”finanţarea activităţilor extremiste” şi ”reabilitarea nazismului”, pentru care pedeapsa totală ar fi de 30 de ani de închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avocaţii au calculat că este în jur de 30 de ani (n.r. pedeapsa, ţinând cont de pedepsele prevăzute pentru fiecare dintre aceste articole” din codul penal", a spus Navalnîi într-un mesaj difuzat de echipa sa pe reţelele sociale.

Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent critic intern al preşedintelui Vladimir Putin, ispăşeşte deja pedepse de 11 ani şi jumătate în total, pentru fraudă, sfidarea instanţei şi încălcări ale liberării condiţionate, pe care el le respinge ca acuzaţii false menite să-l reducă la tăcere.

”Sunt un geniu al lumii interlope”, a spus Navalny, care poate posta pe Twitter prin intermediul avocaţilor şi aliaţilor săi.

”V-aţi gândit cu toţii că am fost izolat în închisoare timp de doi ani, dar se pare că am comis infracţiuni în mod activ. Din fericire, Comisia de anchetă a fost vigilentă şi nu a ratat nimic”, a adăugat el.

Nu a existat o confirmare oficială imediată cu privire la noile acuzaţii la adresa opozantului rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.