Liderul opoziţiei ruse a avut o intervenţie chirurgicală la ochiul drept în Spania, după ce a suferit în urmă cu două săptămâni arsuri chimice în urma unui atac cu vopsea verde pe străzile Moscovei, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din păcate mi s-a spus că îmi voi recupera vederea doar în câteva luni”, a scris Navalnîi într-o postare de pe Instagram.

Anterior, Navalnîi a susţinut că are probleme la nivelul corneei, după ce a fost atacat cu vopsea verde în faţa sediului Fundaţiei Anticorupţie din Moscova.

Aleksei Navalnîi (Sursă: Instagram)
Aleksei Navalnîi (Sursă: Instagram)

Nu este clar cine a dus la capăt atacul împotriva liderului opoziţiei ruse, care şi-a anunţat intenţia de a candida în următoarele alegeri prezidenţiale împotriva lui Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi se recuperează acum într-o clinică oftalmologică din Barcelona.

De asemenea, acesta s-a plâns că poate să citească doar primul rând la un test oftalmologic cu ochiul drept, dar este fericit că poate să scape de ”accesoriul de pirat”.

Însă, nu este pentru prima dată când liderul opoziţiei a fost victima unui atac cu vopsea în Rusia.

Navalnîi a fost atacat pe 20 martie cu un lichid antiseptic de culoare verde, în timp ce deschidea un birou de campanie din oraşul siberian Barnaul.

Între 27 martie şi 12 aprilie, liderul opoziţiei ruse a stat 15 zile în închisoare din cauza organizării unor vaste proteste anticorupţie pe străzile Moscovei.

Arestarea acestuia a stârnit atunci condamnări dure din partea ţărilor occidentale, în special pentru modul cum autorităţile ruse au arestat sute de participanţi la protestele anticorupţie din mai multe mari oraşe ale Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.