Republicanul Donald Trump a declarat miercuri seara că preşedintele rus Vladimir Putin este un lider mult mai bun prin comparaţie cu preşedintele american Barack Obama. Declaraţia controversată a miliardarului republican a avut loc în cadrul unui forum televizat cu democrata Hillary Clinton, însă nu este prima dată când acesta laudă stilul de conducere impus de Vladimir Putin, scrie DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, prezidenţiabilul republican a precizat că are un mare respect pentru poporul rus şi se aşteaptă să aibă o relaţie minunată cu Vladimir Putin.

”Cred că voi putea să mă înţeleg cu el. El a fost un lider. Mult mai lider decât preşedintele nostru. Nu ar fi minunat dacă am putea să colaborăm? Nu ar fi un lucru minunat?”, a declarat miliardarul.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Donald Trump a explicat că o relaţie ruso-americană apropiată ar fi un avantaj pentru Statele Unite, tocmai pentru că Moscova are un interes în a distruge Statul Islamic.

Mai mult, republicanul a menţionat că preşedintele rus are un control puternic asupra întregii ţări, însă acesta este un sistem de conducere pe care nu-l agreează personal.

Democrata Hillary Clinton a luat, de asemenea, parte la forumul televizat, care a reprezentat o oportunitate pentru candidaţii prezidenţiali de a-şi expune viziunea politică de la Casa Albă.

Clinton a fost atacată cu privire la utilizarea unui server de e-mail privat în timpul mandatului de secretar de stat şi pentru modul în care a gestionat informaţii clasificate. Însă, aceasta şi-a apărat acţiunile, susţinând că nu ştia ce putea să facă în situaţia respectivă.

Între timp, prezidenţiabila democrată a promis că dacă va câştiga alegerile nu va trimite trupe militare terestre în Irak şi Siria.

”Vom reuşi să distrugem ISIS fără să desfăşurăm trupe terestre”.

Cei doi prezidenţiabili nu s-au aflat pe scena forumului în mod simultan, însă amândoi au trebuit să răspundă întrebărilor adresate de către public.

Prima dezbatere electorală dintre cei doi candidaţi prezidenţiali este programată să aibă loc la 26 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.