Actorul George Clooney, care a găzduit în weekend mai multe evenimente de strângere de fonduri pentru marii donatori ai fostului secretar de stat, a admis că a strâns sume ”obscene” de bani în numele democratei Hillary Clinton. De altfel, senatoarea este implicată într-o nouă controversă legată de finanţarea campaniei cu ajutorul marilor donatori, în vreme ce contracandidatul său se bazează pe mici donaţii care nu depăşesc 2.000 de dolari, transmite The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bernie Sanders, candidat pentru învestitura Partidului Democrat la prezidenţiale, a declarat că-l respectă pe Clooney pentru integritatea şi sinceritatea de care a dat dovadă în această problemă.

”Una dintre cele mai mari tragedii este că banii cumpără alegerile”, a precizat Sanders.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Problema strângerii de fonduri a fost constantă în această campanie prezidenţială, în special pentru că Sanders se bazează pe mici donatoari şi îi lipseşte susţinerea unui Super Pac. Evenimentele de strângere de fonduri găzduite de George Clooney în San Francisco şi Los Angeles au atras critici acide din partea campaniei lui Sanders.

Actorul a confirmat pentru NBC sumele care sunt cerute la astfel de evenimente pentru marii donatori, care se ridică la 352.400 de dolari pentru un cuplu.

”Da. Cred că este vorba despre sume obscene de bani. Cred că, după cum ştiţi, am avut mai multe proteste seara trecută, iar oamenii au dreptul să protesteze, pentru că este vorba de o sumă obscenă de bani. Principiile campaniei lui Sanders sunt absolut corecte. Este ridicol că vorbim despre astfel de sume în politică. Sunt de acord cu asta”, a precizat Clooney.

Bernie Sanders a susţinut pentru CNN că îl respectă pe Clooney pentru dezvăluirea făcută şi pentru integritatea de care a dat dovadă.

”Este ceva extrem de greşit când o mână de oameni, în acest caz indivizi foarte bogaţi, sunt capabili să contribuie cu sume uriaşe de bani. Democraţia nu este despre aşa ceva. Aceasta este o mişcare spre oligarhie. Aceasta este problema în politica americană din zilele noastre. Avem un guvern care ne reprezintă pe toţi sau reprezintă doar acel singur procent?”, a susţinut Benie Sanders.

Însă, senatorul de Vermont nu a putut să numească un proiect legislativ unde votul lui Hillary Clinton a fost influenţat de marile donaţii făcute în timpul campaniei.

În San Francisco, aproape 200 de susţinători ai lui Sanders au protestat în faţa unui eveniment de strângere de fonduri prezentat de afaceristul în tehnologie Shervin Pishevar şi găzduit de Clooney împreună cu soţia sa. Biletele au avut preţuri cuprinse între 33.400 şi 353,400 de dolari.

Mai muly, George Clooney a admis că ar fi interesat să strângă fonduri pentru Bernie Sanders, dacă acesta din urmă câştigă nominalizarea Partidului Democrat.

Actorul a susţinut că cele mai multe donaţii strânse pentru Clinton vor fi direcţionate spre campania pentru legislative a Partidului Democrat. El a precizat că dacă un preşedinte democrat va câştiga dreptul să numească viitorul judecător, atunci SUA poate să separe în final banii de politică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.