Principalul lider al opoziţiei din Sri Lanka, Sajith Premadasa, s-a retras de la alegerile prezidenţiale de marţi, în favoarea unui disident din partidul de guvernământ, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu câteva minute înainte de anunţarea oficială a candidaturilor, Sajith Premadasa a scris pe Twitter că ”pentru binele mai mare al ţării mele, pe care o iubesc, şi al oamenilor, pe care îi preţuiesc”, partidul său îl va sprijini pe Dullas Alahapperuma în lupta pentru mandatul prezidenţial, după ce Gotabaya Rajapaksa a demisionat săptămâna trecută.

Trei candidaţi au fost nominalizaţi marţi de parlament. Preşedintele interimar Ranil Wickremesinghe va candida, miercuri, prin vot secret, împotriva fostului ministru al Educaţiei Dullas Alahapperuma - susţinut de principalul partid de opoziţie - şi liderului de stânga, Anura Dissanayake.

Ranil Wickremesinghe, care a fost premier de şase ori, este susţinut de partidul lui Gotabaya Rajapaksa.

Ţara cu o populaţie de 22 de milioane de persoane a suferit o lipsă gravă de produse esenţiale încă de la sfârşitul anului trecut. Astfel, Sri Lanka a rămas fără valută străină pentru a finanţa importurile esenţiale şi a intrat în incapacitate de plată a datoriei externe de 51 de miliarde de dolari la mijlocul lunii aprilie. În prezent, Sri Lanka este în discuţii cu FMI pentru obţinerea unui posibil ajutor financiar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.